#run2rivers #2rivers2024

Harald, ‘dat is toch supercool!’

haraldtimmer_ny_finishOrkaan Sandy zette in 2012 een dikke streep door Harald’s eerste marathonavontuur. ‘Dat was wel even schakelen’, zegt Harald. ‘Vreselijk voor de New Yorkers, Sandy heeft een spoor van schade in de staat New York achtergelaten. Maar ik was er klaar voor, en mijn lichaam wilde wel gewoon die 42 kilometer kwijt. Als alternatief hebben we – met duizenden andere lopers – zo’n 25 kilometer door Central Park gelopen’.
Afgelopen november kwam de herkansing. ‘Ik heb New York alsnog gelopen. In een mooie tijd: 3u42’.
New York was inmiddels zijn derde marathon. In 2013 liep hij zijn eerste marathon in Rotterdam, in datzelfde jaar ook Berlijn.

Uitdagingen
Harald is wel in voor uitdagingen. In 2014 ging hij na zijn  eerste marathonervaringen een stap verder. Hij deed samen met zijn vaste sportmaat Mark mee aan de halve Ironman van Amsterdam. Een halve triathlon, bestaande uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en vervolgens een halve marathon hardlopen.
‘In die periode trainde ik zeker 10 uur per week. Dat was ook de grootste uitdaging! Ik heb een redelijk drukke job bij Accenture, ik maak lange dagen. Daarom stond er vaak al voor de start van mijn werkdag om 6 uur ’s ochtends een zwem- of looptraining op het programma’. Maar het behalen van nieuwe doelen en het verleggen van grenzen gaf hem voldoende energieboost om door te pakken.

haraldtimmer_tworiversmarathonVan marathon via triathlon naar ultramarathon
Daarom kiest hij nu ook voor de Two Oceans Marathon als volgende doel. Harald gaat samen met het team van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika‘ naar Kaapstad. ‘Ik schrik na het voltooien van drie marathons niet meer van de afstand van 42 kilometer. Ik ben benieuwd hoe dat is over een afstand van 56 kilometer. Waar liggen mijn grenzen?
Bovendien is dit één van de mooiste marathons ter wereld. Volgens het affiche van de Two Oceans Marathon zelf is het zelfs dé mooiste marathon van de wereld. Dat is toch supercool! Van de ene naar de andere oceaan rennen. Ik ben echt benieuwd wat zo’n ultramarathon met me doet’.

Two Rivers Marathon
‘Ik train nu vier keer per week, op dit moment zo’n 50 kilometer per week vanaf de komende week zullen we gaan uitbouwen naar 70 kilometer per week. Dit met extra aandacht voor hoogtemeters zodat de benen ook kunnen wennen aan het klimmen en dalen. Dankbaar maak ik gebruik van de (beperkte) hoogteverschillen op de Utrechtse heuvelrug bij mij in de buurt. Er zitten namelijk een paar serieuze klimmen in de Two Oceans Marathon. Qua voorbereiding loop ik onder andere de 30 van Schoorl en de Two Rivers Marathon. Met name de Two Rivers is een hele mooie training op weg naar Zuid-Afrika!’

Hoe cool is dat! Van de ene naar de andere rivier rennen 😉

logo-hardlopeninzuidafrika