#run2rivers #2rivers2024

“De leukste verzorgingspost van de Two Rivers marathon staat in Rossum”

Voor de Two Rivers marathon heb je twee rivieren nodig. En nog twee andere hele belangrijke elementen: lopers én vrijwilligers. Die twee rivieren liggen er, de lopers schrijven zich weer massaal in. Maar ja, zonder vrijwilligers geen prachtig evenement. Deze week: Ingrid Eikelboom, vrijwilligster bij de verzorgingspost Rossum.

“Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik sta op de leukste verzorgingspost van de marathon en dat al vijf jaar”, zegt Ingrid met een glimlach. “Het is de laatste grote verzorgingspost voor de finish. Van Rossum naar Zaltbommel is het nog tien kilometer, de laatste loodjes dus. Het is geweldig om de lopers nog een hart onder de riem te steken. Uiteraard met muziek en sinds een paar jaar zelfs met koeienbellen. De zaterdag vóór de marathon maak ik de sportdrankjes klaar, zet de drankjes in de auto en samen met de andere vrijwilligsters, Francien Trower en mijn dochter Marit zijn we zondag om half elf op onze post. Alles klaarzetten en wachten op de eerste lopers. En dan kan het feest beginnen. Een mooie dag. Hoe gaaf is het zo’n mooi event met al die Bommels, Nederlandse en buitenlandse lopers bij ons in de Bommelerwaard. Daar mogen we trots op zijn. En dat ben ik dan ook.”

Iets voor jou?

Ook dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers om dit prachtige evenement in de Bommelerwaard te kunnen organiseren. Misschien zie jij meer in begeleidend fietser, opbouw start/finishterrein, verkeersregelaar, volgauto, uitzetten parcours, fotograaf, muziek etc. Hoe dan ook, je kunt kiezen wat jij wilt doen en wat bij jou past.

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@tworiversmarathon.nl . Marieke neemt snel contact met je op. Zij is de coördinator voor de vrijwilligers. Op 6 februari loopt ze trouwens gewoon tussen de lopers om na de finish de medaille in ontvangst te nemen. Misschien wel uit jouw handen.

Foto: Ingrid Eikelboom staat hier rechts op de foto met de zwarte jas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *