#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers by Night 2021

Kun je je voorstellen?

Een marathon in het holst van de nacht

Two Rivers by Night. Zo langzamerhand legendarisch. Een raadsel hoe je je moet inschrijven. Het lijkt makkelijker om op de startlijst van Barkley Marathons te komen dan op die van Two Rivers by Night. Aan de andere kant, finishen is bij ons wel een stuk eenvoudiger.

Two Rivers by Night. Op de tast over de dijken.

Traditioneel wordt hij in mei gelopen, door een klein clubje avonturiers. In één van de weekenden. Met een start ergens in de vroege nacht. Zo ook dit jaar (ervan uitgaande dat de avondklok dan niet meer tikt). Over de bekende route, maar dan andersom. Lampjes verboden. Zonder licht zie je veel meer!

Finish bij zonsopkomst

Het is magisch ‘s nachts te lopen. Zeker met een groepje doorgewinterde runners. Het kan nog magischer zijn om de zon te zien opkomen. Zo richting het eind van de run. Als we de braai al bijna ruiken. En zin krijgen in een biertje. Een Vasbyter.

Two Rivers by Night. De zonsopkomst kan magisch zijn!

Meedoen?

Tja. Degenen die meedoen weten het.

En stel dat er een paar plekjes beschikbaar komen? Dan moet je een behoorlijk overtuigend verhaal hebben!
Benut de ruimte hieronder. Alleen voor ervaren marathonrunners.

10 thoughts on “Two Rivers by Night 2021

 • Oeeeeh dacht ik meteen. Dit is wel heel gaaf! Eind 2019 schreef ik me voor het eerst in voor de Two Rivers Marathon. Jawel, de beruchte editie van 2020 die vanwege Chiara niet doorging. Jammer, want begin januari overleed mijn vader en de marathon was een mooi houvast. Gelukkig lag het parcours en 5 later ook nog .

  Dit jaar hetzelfde leken een pak. Wederom beginnen met een C en eindigend op een A en wederom geen marathon. Toen ik zag dat Marco tijdens de sneeuwstorm de Two Rivers liep raakte ik geïnspireerd. Zes schroeven in een oude zool en 2 dagen later was mijn 2e Two Rivers een feit.

  What’s next? Sowieso een Ironman aanstaande augustus. En een sub 3:00 in oktober in Rotterdam. Maar dat zijn tijden, en tijden staan niet gelijk aan ervaringen. En een Two Rivers by Night is nou zo’n ervaring om nooit te vergeten…. I’m ready, just let me know!

 • De originele two rivers marathon leek mij een hele mooie voorproefje voor de nacht editie! Maar helaas gooide corona roet in het eten…. 🙁 dus dit jaar helaas geen two rivers marathon by day!

  Nu lijkt het mij als nachtloper geweldig om mee te doen met de nacht editie, dan gebruik ik dit als voorproefje voor de dag editie!

 • Met een Sub3 top3 klassering (2:55PR) bij de 2021 editie is er vast wel een mogelijkheid om ook deze mysterieuze editie mee te gaan om het nogmaals te beleven.
  Last man standing ook in de benen met Max16 rondjes-107km dus ik houdt wel van een uitdaging.
  Wat moet ik meebrengen? Nummerplaat? Welke maat houthakkers blouse?

  Ook de ‘FunRun 3loops’ zie ik wel zitten als er meer meedoen

 • Wat een kans! Als Two Rivers-fan van het bijna eerste uur, zou ik zó graag mee willen doen. Mezelf verkopen is echter niet m’n sterkste kant.
  Met een mogelijke sub4.30 uur finish ben ik niet de allersnelste, maar sinds dit jaar ben ik wel een echte Vasbyter en daar ben ik trots op! Ik hou natuurlijk van hardlopen, ben positief en kan goed genieten van al het moois wat ik onderweg tegenkom. Ik heb nu al zin om de zon tegemoet te lopen in m’n gouden Two Rivers shirt.

 • Wat een fantastisch idee! Ik met niet zo’n nacht vlinder maar voor de 2 rivers marathon kom ik graag vroeg uit mijn bed. 🙂

 • Een marathon lopen in de nacht in je eigen omgeving, zelfs op 30 km langs je eigen huis!!
  Ik houd me van harte aanbevolen om een nachtje door te halen met 13 km per uur

 • Wanneer je al veel nieuwe uitdagingen bent aangegaan tijdens ‘Corona’, wanneer je het afgelopen jaar zoveel kilometers hebt gemaakt dat een marathon zowaar een training wordt , dan wordt het tijd voor iets bijzonders en memorabel… Na de eerste marathon, de eerste 50km, de eerste ultra, nog eens op zoek naar ‘het gevoel’, the Runners High, dé ultieme kick… En een lekker ontbijtje natuurlijk

 • It would be a great to do a night marathon, have only done daytime runs. Would love to run this one again at night.

 • Bonjour!!! J’ai participé au two rivers marathon de jour en 2019 et j’en garde un très bon souvenir. Quelques jours après celui-ci,j’ai appris qu’il existait l’édition de nuit qui m’a de suite intéressé mais je ne savais pas comment y participer!!! Et voilà que vous offrez l’occasion d’y participer donc je suis preneur. J’ai déjà couru de nuit,quelques mois après le two rivers marathon,aux 100kms de Steenwerck en France. L’épreuve débute à 19h et se termine au petit jour,pour ma je l’ai terminé en 14h. C’était une aventure extraordinaire. Donc je serai vraiment intéressé à participer à ce marathon de nuit car étant déjà expérimenté!!! Merci à vous et vive le sport!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *