#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers by Night, alleen voor prettig gestoorde lopers

Een marathon lopen in het holst van de nacht. Dat kan alleen met een stelletje prettig gestoorden. Lopers die hun hand niet omdraaien voor een marathon en altijd in zijn voor een tof avontuur!

Holst van de nacht

Gestommel op de Zaltbommelse Markt. Rond 2:00 uur ‘s nachts. Vanwege de gesloten kroegen is het muisstil. Bijna muisstil. Vanuit diverse straten zoeken lopers de startmarkering van de Two Rivers Marathon. Beetje gespannen en op gedempte toon bekende lopers groetend. Om de omwonenden niet wakker te maken. Het decor van één van de meer bijzondere marathons van Nederland.

De Corona-maatregelen geven net voldoende ruimte. De avondklok is er een paar weken geleden afgegaan. En we mogen met ingang van afgelopen week weer met wat meer mensen tegelijkertijd sporten. We gaan in twee groepen op pad. De eerste start om 2:00 uur, de tweede om 2:15.

Paf. Het voorzichtig geroepen startschot. Na de Waterpoort rechtsaf, de donkere dijken op. Het avontuur tegemoet. Een trail-achtige sfeer. Niets moet, alles voor de beleving. Met onderweg twee ruim bevoorrade verzorgingsposten. Met net zo gekke en enthousiaste types. Twee keer een feestje en twee keer een ruime fourage stop.

Vanuit de nacht de dag tegemoet

Het klopt. Zonder licht zie je meer. Geen probleem om de route te vinden. Het heeft iets magisch die trippelende voetstappen te horen over de donkere dijken en door de dorpen die we doorkruisen. Al ruim voor vijven begint het wat lichter te worden en komt de dag ons tegemoet. We ervaren het unieke ‘blauwe uur’, de overgang van nacht naar dag. De beloofde prikkelende zonsopkomst blijf dit jaar achterwege. Miezerig en grijs weer. De lopers zijn niet minder enthousiast. Wie wordt niet blij van zo’n avontuur?

Ook de fietsbegeleiding is anders. Uniek!

‘Koen en Klaas lopen weg’

Om er even twee van de prettig gestoorde lopers uit te pikken, Koen de Jong en Klaas Boomsma liepen vrolijk mee. Ze zijn 8 dagen op pad met het doel 400 km te lopen. Voor de lol. Veel mensen zullen het niet helemaal begrijpen. Wij wel. Ze noemen hun avontuur ‘Koen en Klaas lopen weg‘. Een fantastisch avontuur. Supermooi dat ze een marathon met ons mee liepen. Klik maar eens op de link voor meer info. Nieuwsgierig? Als je googlet vind je meer.

Black medal, bier en braai

Aan de finish ‘the special edition Two Rivers by Night Black Medal’. Een kneiter van een collector’s item!

En daarna bier en braai. Wat? ‘s Ochtends vroeg voor zeven uur? Nee!

Ja. Zo sluiten we af! Met z’n allen in een grote tuin. Een vasbyter, gebakken eitje, worstjes en een bak gezelligheid! Supertof dat jullie er waren, avontuurlijke Two Rivers renners. En veel dank voor de verzorging, het enthousiasme en de support aan onze Two Rivers Crew!

Wat denk jij?

Zou jij ook in zijn voor zo’n avontuur? Het is een mystiek geheel. Invitation only. Probeer daar maar eens tussen te komen. Volgend jaar nieuw kansen!

5 thoughts on “Two Rivers by Night, alleen voor prettig gestoorde lopers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.