#run2rivers #2rivers2024
26 januari 2019

Startnummer

Het startnummer. Dat gaat in de Two Rivers Marathon net wat anders dan in veel andere marathons. We hebben niet één maar twee startnummers. Eén voor op de borst en de ander voor op de rug.

Afhalen of per post?
Tijdens het inschrijven kon je aangeven of je het startnummer thuisgestuurd wilde hebben of dat je hem zelf komt afhalen. In het eerste geval ontvang je het startnummer ongeveer een week voor het evenement per post.  In het andere geval kun je het startnummer op zaterdag 8 februari tussen 15:00 en 18:00 of zondag 9 februari tussen 9:00 en 10:30 afhalen in theater De Poorterij.

Instructieblad startnummers
In de envelop met de startnummers zitten 2x vier speldjes plus een instructieblad, neem even de tijd deze goed door te lezen!

Twee startnummers
Waarom? Stukje inspiratie vanuit Zuid-Afrika. Het blijkt ongelooflijk leuk om tijdens de race te zien wie je medelopers zijn. En je kijkt ze met name op de rug. Het startnummer vertelt een verhaal. Wie is de loper, op welk onderdeel komt hij of zij uit en hoevaak heeft hij of zij al deelgenomen aan de Two Rivers? Biedt toch een paar aanknoopspunten voor een leuk gesprekje onderweg! Je bent tenslotte even op pad.

Vasbyt club
Bovendien is een speciale categorie lopers gemakkelijk te herkennen: de ‘Vasbyters‘. Dit zijn lopers die er al vanaf de allereerste editie bij zijn en die ook alle edities hebben meegelopen. Die lopers eren we met een geel middenstuk op het startnummer, je herkent ze van verre, dit zijn de ‘oude rotten’. De overige lopers, met 0, 1, 2 of 3 eerdere deelnames hebben een wit middenstuk.

Rugnummer
Het rugnummer is het nummer met de bonnen aan de zijkant. Lees goed op wat je met de bonnen moet doen en waar je ze kunt verzilveren:

  • T-shirtbon: je kunt het bestelde t-shirt afhalen in theater De Poorterij (maat en type staan op de bon, het is niet mogelijk te ruilen voor een andere maat, we hebben besteld op basis van je inschrijving);
  • Pastapartybon: bij inschrijving kon je aangeven of en met hoeveel personen je wilt deelnemen (het cijfer geeft aan voor hoeveel personen je hebt betaald). De pastaparty vindt plaats in theater De Poorterij op zaterdag 9 februari van 18:00 tot 20:00. Als je niets hebt besteld staat hier een kruis door;
  • Bierbon: na de finish staat een lekkere verfrissing op je te wachten. Met deze bon kun je na de race in de Sint-Maartenskerk (waar ook kleedruimte en kledingafgifte is) een unieke fles Vasbyter ophalen, speciaal gebrouwen voor dit evenement.

En die vierde bon dan, met Two Rivers Marathon erop? Die mag je als aandenken mee naar huis nemen, die zit er voor de sier op.

Onderdeel
De marathonlopers herken je aan de blauwe balk met het woord ‘marathon‘ erin, de duo-lopers hebben een rode balk met het woord ‘duo-marathon‘, de run-bike-runners herken je aan een groene balk met ‘run-bike-run‘.

Borstnummer
Dit is het nummer waar de timingchip op bevestigd is (zonder bonnen). Belangrijk: voor een goede tijdmeting is het van belang dat je deze op de borst bevestigt.


Dus
Startnummer met de chip op de borst, startnummer met perforatie en bonnen op de rug!