28 oktober 2015

Route Two Rivers Marathon 2018

In ‘even’ jaren lopen we de route rechtsom, in ‘oneven’ jaren linksom. Waarom? Om het leuk en afwisselend te maken! De derde editie in 2018 werd dus rechtsom gelopen, in 2019 lopen we weer ‘linksom’.

=== Onderstaand info betreft de route van de laatste editie. Voor de volgende editie in 2019 moet je hem dus andersom lezen. En lopen. Update van de pagina volgt later. ===

Vanuit Zaltbommel lopen we langs de Waal richting Rossum, vervolgens via Kerkdriel, Hedel en Ammerzoden langs de Maas. Het laatste stuk van Wellseind via Kerkwijk en Bruchem terug naar Zaltbommel. Net zoals tijdens de eerste editie in 2016, precies tegenovergesteld aan de editie van 2017.

De ingredienten: 42 kilometer door de Bommelerwaard, twee rivieren: de Maas en de Waal, start en finish in de binnenstad van Zaltbommel bij de Stadsbrouwerij en zoveel mogelijk kilometers over de dijken. Hoogtemeters? Nauwelijks. Het parcours is, afgezien van een aantal keer de dijk op en af, zo plat als een dubbeltje. Een sneakpreview? Check hier!

Bekijk de interactieve kaart hieronder, met de volgende lagen (afzonderlijk aanklikbaar en tot op detail inzoombaar):

  • Kilometerpunten;
  • Indicatieve doorkomsttijden lopers (start/finish, elke volgende 5 kilometer en halve marathonpunt);
  • Verzorgingsposten;
  • Muzikale aanmoedigingspunten;
  • Weg-afzettingen.