#run2rivers #2rivers2025

Inspirerend lees- en loopvoer

Inspirerend lees- en loopvoer

Het moment van de benen omhoog komt er weer aan, het zogenaamde taperen. En laat dat nou een van de lastigste momenten te zijn in je trainingsvoorbereiding. Verplicht rust; daar zijn we niet voor gemaakt!

Om het je deze periode wat makkelijker te maken, willen we je graag attenderen op deze zojuist uitgekomen marathon boeken. Vers van de pers dus.

Marathon Memoires, van Sunny Schippers

Marathon Memoires is het bijzondere verhaal achter de eerste 77 marathons in 40 landen van Sunny Schippers. Zonder blad voor de mond en met gevoel voor humor beschrijft hij zijn gelopen marathons, waaronder ook de Two Rivers marathon in 2018, de zoektocht naar liefde en de herinneringen aan zijn overleden vader. Het boek is een ode aan de marathon. Sunny liep er zoveel, op zoveel verschillende plekken, met zoveel verschillende emoties in zijn lijf en met zoveel verschillende sportieve intenties dat hij de lezer een uitzonderlijk gevarieerde schets geeft van dat wonderlijke monster dat de marathon heet.

Marathon Memoires is te bestellen via https://www.marathonmemoires.nl/. Gebruik bij betsellen de code TWORIVERS, daarmee krijg je € 2,- korting en gaat er € 4,- naar Run4Schools, het goede doel van de Two Rivers Marathon.

Sunny loopt 26 maart ook de Two Rivers Marathon. Na de finish kun je bij hem je exemplaar kopen of laten signeren als je het boek al in huis mocht hebben.

Marathondromers, portretten van 42 marathonlopers, van Tarek Fawzi

Het boek Marathondromers deelt in woord en beeld de verhalen van 42 bijzondere marathonlopers. Voor het boek, dat een initiatief is van Tarik Fawzi – zelf 42-voudig marathonloper – interviewde hij 42 Nederlandse en Vlaamse marathonlopers over hun passie, achtergrond, dromen en motivatie. Jong, oud, man, vrouw, snel en langzamer. De marathonlopers delen de wens om de finishlijn te halen, maar hun achtergronden verschillen totaal: ze lopen om ooit een marathon te kunnen lopen, voor een goed doel, om verdriet achter zich te laten, te herstellen van een levensbedreigende ziekte, voor avontuur, om een 100e of 1000e marathon te lopen, voor weer een ander land of continent, om geld in te zamelen, tegen een depressie, voor het publiek of omdat ze een Olympische droom hebben. Marathondromers wordt op 15 maart 2023 gelanceerd en is vanaf begin maart voor 29,50 euro verkrijgbaar via https://kyosei.nl/product/marathondromers/

Ook Tarik loopt mee op zondag de 26e. Hij zal ook na de finish met een aantal exemplaren rondom de Kindertuin aanwezig zijn.

Opgeven is geen optie (eBook), te verkrijgen via onze eigen webshop.

Een niet meer zo jonge marathonloper zei tegen ons: ‘Running a race is managing your body all the way to the finish’. Mooi gezegd vinden wij. Managing your body is dus registreren en bijsturen.
Hoe ga je om met je lichaam tijdens inspanning? Kennelijk is het meer dan alleen je “gaspedaal” in te drukken. Mentaliteit noemen ze dat.

Dit boek is gericht op iedere hardloper, die bezig is met de mentale grens die je tegenkomt in je sport. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde kilometervreter. Marco en Ed zijn met behulp van DISC gaan kijken naar de wijze waarop we met hardlopen omgaan. DISC is een methode afkomstig uit de wereld van Human Resources Management en gaat over het ontwikkelen van medewerkers. Uitgangspunt: ieder mens heeft zijn eigen karakter en daarom ook zijn eigen manier om zich te verbeteren. Wij zeggen: als je beter begrijpt hoe jouw karakter invloed heeft op hoe jij hardloopt, wordt je een sterkere hardloper.

Marco van Leeuwen en Ed Kooijman zijn enthousiaste (ultra-) marathonlopers. Hun ideale dag is ‘s morgens vroeg samen een stukje hardlopen.

Ga NIET hardlopen,  te verkrijgen via onze eigen webshop.

Gerben Solleveld, de enthousiaste auteur van dit boek, is een fanatiek hardloper. Hij heeft een persoonlijk record van 2:38:04 op de marathon en hij ging met Hardlopen in Zuid-Afrika mee naar de loeizware 90 kilometer lange Comrades Marathon die hij in 7 uur en 56 minuten afraffelde. Geen stilzitter dus.

Maar hij heeft een waarschuwing, ook iedere keer weer aan zichzelf. Gerben waarschuwt om op te passen met hardlopen. Want hij is dan als hardloper wel geen stilzitter, maar hij was dat wel in het dagelijks leven. Je snapt het wel: een kantoorbaan. Alleen een kantoorbaan en 100 kilometer hardlopen per week gaan niet altijd samen. Ofwel, Gerben heeft met vallen en opstaan ontdekt dat hij, zoals hij het zelf zegt, een moderne hardloper is. Die verdienen een andere aanpak dan hardlopers van vroeger.

En troost je, zijn aanstekelijke en enthousiaste verhalen ontmoedigen je zeker niet om te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *