#run2rivers 5th edition
2 oktober 2019

Informatie Two Rivers Marathon

Datum en locatie
De vijfde editie van de Two Rivers Marathon – onze jubileumeditie! – vindt plaats op zondag 9 februari 2020. Start- en finishgebied in historische binnenstad van Zaltbommel, route door Bommelerwaard langs de Waal en de Maas.

Inschrijven
De inschrijving voor de 2020-editie is geopend. Er zijn maximaal 1000 startbewijzen beschikbaar. De inschrijving wordt gesloten zodra deze limiet wordt behaald. Vol = vol!
Je kunt je alleen nog inschrijven voor de Individueel Marathon, voor de Duo Marathon is de limiet inmiddels bereikt.

Onderdelen
Het evenement kent twee onderdelen, de Marathon individueel en de Duo Marathon. Allebei over de officiële marathonafstand van 42,2 kilometer. Schrijf je direct in!

KostenMarathonDuo*
Tot 01/11/19EUR 40,-EUR 45,-
Tot 15/12/19EUR 50,-EUR 55,-
Tot 08/02/20**EUR 60,-EUR 65,-

(*) Inschrijven per team, kosten inschrijving zijn per team
(**) Of zolang de voorraad strekt

Overdracht startnummer
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen dan is het mogelijk je startnummer over te dragen aan een andere loper. Hoe? Lees de instructie.

Hardloopshirt
Het unieke 2020 jubileumshirt van de Two Rivers Marathon kun je bij inschrijving tot 7 januari 2020 bestellen voor slechts EUR 7,50 (nabestelling van dit shirt kost EUR 15,-). Je kunt je shirt op zaterdag 8 februari of op zondag 9 februari ‘s ochtends vóór de start ophalen in theater De Poorterij.
Jubileumshirts kunnen na 7 januari via de webshop worden besteld.

Accommodatie
De vestingstad Zaltbommel, gelegen in het prachtige Rivierenland, is ook een prima plek om iets langer te blijven. Wij bieden een speciaal Two Rivers arrangement in Van der Valk Hotel Zaltbommel (4 sterren) tegen een aantrekkelijk tarief. Je kunt dit nu al reserveren via onze webshop.

Pastaparty
Een grote groep hardlopers verblijft de avond voor de marathon al in of vlakbij Zaltbommel, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Op zaterdagavond 8 februari vanaf 18:00 uur organiseren we voor hen maar ook voor de hardlopers uit de regio een pastaparty in de Sint-Maartenskerk, een hele sfeervolle locatie. 
Je kunt je aanmelden via onze webshop. 

Route
Start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.

Two Oceans Marathon qualifier
De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad wordt gelopen. De unieke sfeer van die race proberen we ook naar de Bommelerwaard te brengen. Two Rivers Marathon is een qualifier voor deze wereldberoemde race.
Een finish in de Two Rivers Marathon betekent automatische kwalificatie voor de Two Oceans Marathon. Hoe sneller je bovendien finisht, hoe beter je startvak. Bekijk de exacte limieten voor alle startvakken. De Two Rivers Marathon is natuurlijk ook een prima gelegenheid om te testen hoe je ervoor staat voor de komende voorjaarsmarathons dichter in de buurt.

Tijdsplanning Two Rivers weekend
Op zaterdag 8 en zondag 9 februari.

DagTijdWat?Waar?
08/0215:00-17:30Uitgifte startnummers en shirtsTheater De Poorterij
08/0218:00-20:00PastapartySint-Maartenskerk
09/0209:00-10:30Uitgifte startnummers en shirtsTheater De Poorterij
09/0209:00-10:30Omkleden en kledingafgifteSint-Maartenskerk
09/0211:00Startschot door Hans KoelemanWaterstraat (ter hoogte van Markt)
09/02vanaf 11:30Vertrek bussen Duo-lopersNieuwstraat (nabij Kerk)
09/0212:15-13:30Passage halve marathonpuntHedel (nabij viaduct A2)
09/0213:30-16:00Finish deelnemersWaterstraat (ter hoogte van Markt)
09/0215:00PrijsuitreikingSint-Maartenskerk
09/0215:00-18:00Feest: ‘Braai, bier en muziek’Sint-Maartenskerk

Bereikbaarheid & parkeren
Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto, parkeren in binnenstad Zaltbommel is op zondag gratis en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Let op! Een deel van de straten is geheel of gedeeltelijk afgesloten.

Tijdwaarneming/startnummer
Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen.
Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Belangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer.  Lees ook de instructie Startnummer 2020.

Voor duo-lopers is het goed om te weten dat de halve marathontijd wordt geregistreerd zodra de eerste loper de mat bij het halve marathonpunt passeert. De tweede loper vertrekt zodra de eerste loper hem halverwege aantikt.

5 hour cut-off
De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 16:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 13:30 uur;
  • Verzorgingspost 32 km Bistro In Petto 14:45 uur;
  • Finish 16:00 uur.

Prijsuitreiking
Om 15:00 vindt in de Sint-Maartenskerk de prijsuitreiking plaats, hoe val je in de prijzen?

  • Marathon Individueel, de eerste drie lopers heren;
  • Marathon Individueel, de eerste drie lopers dames;
  • Duo-Marathon, snelste team.

Daarnaast krijgt ook de laatste finisher binnen de cut-off een leuke prijs.

Tempogroepen
Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje en een ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen muts of handschoenen – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten
Op de route zijn 8 verzorgingsposten (grofweg elke 5 kilometer). We bieden verzorgingsposten met water en sportdrank. Op enkele verzorgingsposten bieden we ook cola, fruit en warme bouillon. De posten op de tweede helft van het parcours zijn voorzien van een verwarmde tent. Op een aantal posten is ook EHBO aanwezig.

KMTijdWaar?Wat?
511:15-11:35Den OtterWater
1011:35-12:10Bistro Amadeus, WellseindWater, sportdrank*
1511:50-12:45Het Oude Veerhuis, AmmerzodenWater, sportdrank
21,112:15-13:30Halve marathonpunt, HedelWater, sportdrank, cola, bouillon, fruit
27,512:37-14:18MFC De Kreek, KerkdrielWater, sportdrank, thee, fruit
3212:54-14:48Bistro In Petto, RossumWater, sportdrank, cola
37,513:12-15:25Jannestraat, HurwenenWater, sportdrank, cola, fruit
finish13:30-16:00Waterstraat, ZaltbommelWater, sportdrank, cola, bouillon, fruit

(*) Sportdrank wordt geleverd door 226ERS (‘energy’ gedurende marathon, ‘herstel’ bij verzorgingspost finish)

Sfeer & muziek
Onderweg staan op diverse plekken muziekbands om je op te peppen. Bij start en alle verzorgingsposten na het 15 kilometerpunt, een aantal tussenpunten én de finish.

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers
Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je vlakbij de start, zie hieronder). Op het halve marathon-punt staat een verwarmde tent zodat je op comfortabele wijze kan wachten totdat je het overneemt van jouw hardloopmaatje.

Pendelbus Duo-lopers
Duo-lopers worden gratis naar het wisselpunt vervoerd. De bussen vertrekken vanaf 11:30 vanaf de Nieuwstraat vlakbij Sint-Maartenskerk. Zorg dat je op tijd bent, bus missen betekent dat je je Duo-maatje niet kunt aflossen (of heel hard rennen naar het wisselpunt!).
De Duo-lopers die het eerste deel lopen worden vanaf halve marathonpunt teruggebracht naar ditzelfde punt.

Duo-lopers wisselpunt
Let op! Op wisselpunt loopt de loper die in Zaltbommel is gestart over op het halve marathonpunt over de tijdmat, hierdoor wordt de eindtijd van de eerste loper en de starttijd van de tweede loper geregistreerd. Loop je het tweede deel zorg dan dat je niet voor de overdracht bij de tijdmat komt (de apparatuur is erg gevoelig afgesteld).

EHBO en uitvallers
Mocht je onverhoopt tegen een probleem aanlopen. Op verzorgingsposten 1, 3, 6 en 7 zijn EHBO-ers aanwezig voor ondersteuning. Als je ziet aankomen dat je de finish niet gaat halen probeer bij een verzorgingspost uit te stappen, daar word je verder geholpen. Op alle tussenliggende punten kun je een begeleidende fietser van een pacergroep aanspreken voor hulp of bel Frederieke Berendsen op 06-29375409 als coördinator EHBO/uitvallers.

Isolatiedekens zijn beschikbaar op verzorgingsposten en bij de begeleidende fietsers.

Veiligheid
Op de drukkere punten in het parcours worden verkeersregelaars ingezet. Lopers blijven echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Het parcours gaat over relatief rustige wegen en dijken maar is niet exclusief beschikbaar voor de deelnemers. Ook auto’s, fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van de wegen en paden. Houd hier rekening mee en geef elkaar de ruimte. Maar zorg met name dat het voor iedere weggebruiker veilig blijft.

Kleedruimte & kledingafgifte
In de Sint-Maartenskerk is ruimte om je om te kleden. Vlakbij start en finish. Ondanks het feit dat vrijwilligers toezicht houden op je bezittingen is dit wel op eigen risico.

Toiletten
Beschikbaar in/bij de Sint-Maartenskerk, De Poorterij en bij de start. Ook is een toilet beschikbaar op het halve marathonpunt.

Massage en douche
In De Sint-Maartenskerk kun je je achter in de kerk voor en/of na de marathon gratis laten masseren.

Mocht je na de marathon willen douchen, dat kan! Vlakbij de kerk staan een aantal douches (hou het kort, dan kunnen zoveel mogelijk lopers een douche pakken).

Braai
Na de marathon wordt de traditionele Braai met een biertje georganiseerd, een BBQ in Zuid-Afrikaanse stijl! Daarnaast wordt een Food Market georganiseerd. Dé perfecte wijze om het evenement op gezellige wijze af te sluiten. Ook voor jouw supporters! De afgelopen jaren een doorslaand succes.
In en rond Sint-Maartenskerk.

Vrijwilligers
Een evenement als deze kan niet zonder een grote groep vrijwilligers. Trots zijn wij dan ook op de mensen die ons ondersteunen! Ze staan bekend om hun warme lach. Wil je ook betrokken zijn bij het evenement maar loop je niet mee? Meld je aan en word lid van de 2020-crew!

Goede doel
Dit jaar is het goede doel van de Two Rivers Marathon opnieuw Houtbay United Football Community, een aanzienlijk deel van de opbrengst gaat hiernaartoe. Een sociaal initiatief dat diverse communities verbint, zowel van verschillende sociale klasse als van afkomst. Een initiatief dat mensen verenigt in een land waar van oudsher grote tegenstellingen zijn. De Two Rivers opbrengst gaat naar het initiatief ‘Sisonke future stars’ waarbij kinderen zowel op sportieve als sociale skills worden gecoacht.

Mooie bijkomstigheid dat de club zich direct aan het parcours van de Two Oceans Marathon bevindt.

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement
Op de deelname aan de Two Rivers Marathon zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en dit reglement.

Vragen?
Laat het ons weten op info@tworiversmarathon.nl.