28 oktober 2015

Informatie Two Rivers Marathon

Datum en locatie
De vierde editie van de Two Rivers Marathon vindt plaats op zondag 10 februari 2019. Start- en finishgebied in Zaltbommel, route door Bommelerwaard langs de Waal en de Maas. Startlocatie (tevens locatie ophalen startnummers) is theater De Poorterij (hoek Boschstraat/Nieuwstraat in binnenstad Zaltbommel).

Onderdelen
Het evenement kent drie onderdelen. Alledrie over de officiële marathonafstand van 42,2 kilometer. De inschrijving voor de 2019-editie is inmiddels gesloten.

1.MarathonIndividueel
2.Duo Marathon2 personen met wissel op halve marathonpunt
3.Run-Bike-Run3 of 4 personen (1 loper met 2 of 3 fietsers, ongelimiteerd wisselen)

Route
Start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.
Het is een ‘oneven jaar’ dus we lopen de route ‘linksom’, in tegenstelling tot de vorige editie die we ‘rechtsom’ liepen.

Two Oceans Marathon qualifier
De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad wordt gelopen. De unieke sfeer van die race proberen we ook naar de Bommelerwaard te brengen. Two Rivers Marathon is een officiële qualifier voor deze wereldberoemde race.
Een finish in de Two Rivers Marathon betekent automatische kwalificatie voor de Two Oceans Marathon. Hoe sneller je bovendien finisht, hoe beter je startvak. Bekijk de exacte limieten voor alle startvakken.

En de Two Rivers Marathon is natuurlijk ook een prima gelegenheid om te testen hoe je ervoor staat voor de komende voorjaarsmarathons dichter in de buurt.

Tijdsplanning Two Rivers weekend

DagTijdOnderdeelLocatie
zaterdag 9 feb15:00-18:00Uitgifte startnummers en shirtsTheater De Poorterij
zaterdag 9 feb18:00-20:00PastapartyTheater De Poorterij
zondag 10 feb09:00-10:30Uitgifte startnummers en shirtsTheater De Poorterij
zondag 10 feb09:00-10:30Omkleden, kledingafgifte en ontbijt Den EelderSint-Maartenskerk
zondag 10 feb11:00StartBoschstraat (bij De Poorterij)
zondag 10 feb12:30-13:30Passage halve marathonpuntHedel (nabij viaduct A2)
zondag 10 feb13:40-16:00Finish deelnemersWaterstraat (ter hoogte van Markt)
zondag 10 feb15:00-18:00‘Braai en bier’Sint-Maartenskerk

Tijdwaarneming/startnummer
Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen. Voor de run-bike-run deelnemers wordt alleen de eindtijd per team geregistreerd.
Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Belangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer.

5 hour cut-off
De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 16:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 13:30 uur;
  • Verzorgingspost 32 km Bistro in Petto 14:45 uur;
  • Finish 16:00 uur.

Tempogroepen
Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje en een ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen muts of handschoenen – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten
Op de route zijn 7 verzorgingsposten (grofweg elke 5 kilometer). We bieden verzorgingsposten met water en sportdrank (Enervit Isotonic drink). Op enkele verzorgingsposten bieden we ook cola, fruit en warme bouillon. De posten op de tweede helft van het parcours zijn voorzien van een verwarmde tent. Op een aantal posten is ook EHBO aanwezig.

Sfeer
Onderweg staan op diverse plekken muziekbands om je op te peppen.

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers
Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je vlakbij de start). Op het halve marathon-punt staat een verwarmde tent zodat je op comfortabele wijze kan wachten totdat je het overneemt van jouw hardloopmaatje.

Bereikbaarheid & parkeren
Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto, parkeren in binnenstad Zaltbommel is op zondag gratis en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Hardloopshirt
De 2019-editie van het Two Rivers Shirt is in twee varianten te krijgen. De #run2rivers voor als je zelf loopt óf de #support2rivers voor je supporter (zelfde ontwerp, alleen de tekst op de rug is anders). Kosten van het shirt zijn inbegrepen in je inschrijving. Je haalt je shirt op bij de Two Rivers expo op zaterdag 9 februari of ‘s ochtends vóór de start (theater De Poorterij).

Braai
Na de marathon wordt de traditionele Braai met een biertje georganiseerd, een BBQ in Zuid-Afrikaanse stijl! Daarnaast wordt een Food Market georganiseerd. Dé perfecte wijze om het evenement op gezellige wijze af te sluiten. Ook voor jouw supporters! De afgelopen jaren een doorslaand succes.
In en rond Sint-Maartenskerk.

Accommodatie
De vestingstad Zaltbommel, gelegen in het prachtige Rivierenland, is ook een prima plek om iets langer te blijven. Wij bieden een speciaal en prettig geprijsd Two Rivers arrangement in Van der Valk Hotel Zaltbommel (4 sterren) tegen een aantrekkelijk tarief. Je kunt dit direct reserveren bij het inschrijven.

Pastaparty
Een grote groep hardlopers verblijft de avond voor de marathon al in of vlakbij Zaltbommel, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Op zaterdagavond 9 februari vanaf 18:00 uur organiseren we hen maar ook voor de hardlopers uit de regio een pastaparty in De Poorterij, het locale theater dat ook over een sfeervol restaurant beschikt. Dit is ook de locatie van ons start-finishgebied.
Aanmelden kon via de inschrijfmodule. Alsnog meedoen? Stuur een mail naar info@tworiversmarathon.nl.

Vrijwilligers
Een evenement als deze kan niet zonder een grote groep vrijwilligers. Trots zijn wij dan ook op de mensen die ons ondersteunen! Ze staan bekend om hun warme lach. Wil je ook betrokken zijn bij het evenement maar loop je niet mee? Meld je nu alvast aan!

Goede doel
Afgelopen jaar ging een mooi bedrag naar Run4Schools. Zij steunen een goed doel in de townships van Kaapstad. Deze mensen kunnen het ongelooflijk goed kunnen gebruiken! Ook komende editie gaat een deel van de opbrengst naar Zuid-Afrika.

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement
Op de deelname aan de Two Rivers Marathon zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en dit reglement.

Vragen?
Laat het ons weten op info@tworiversmarathon.nl.