#run2rivers #2rivers2024
18 juli 2022

Informatie

Inschrijving
Het inschrijfpakket bestaat uit een startnummer,  tijdregistratie, pacergroepen, gezellige en goed verzorgde deelnemersvoorzieningen nabij de start, goed ingerichte verzorgingsposten, veel sfeer en muziek langs de route, gratis vervoer voor duo-lopers van en naar het wisselpunt én aan de finish een dik verdiende medaille met een gratis consumptie (biertje of wat anders). De inschrijving is gesloten.

Goede doelen

Ook dit jaar ondersteunen wij Stichting Run4Schools en Stichting Roparun.

Stichting Run4Schools financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika.

Team Brandwijk Bommelerwaard Runners zamelt jaarlijks geld in voor Stichting Roparun en heeft al 20 maal meegedaan met de Roparun.

Route
Start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.

Tijdschema Two Rivers zondag 17 maart 2024

08:009:30Uitgifte startnummers
10:00Start
11:3012:30Passage halve marathonpunt
12:4015:00Finish
14:00Prijsuitreiking
13:0017:00‘Braai en bier’

Tijdwaarneming/startnummer
Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen.

Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Belangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer.

5 uur cut-off
De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 15:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 12:30 uur;
  • Verzorgingspost 32 km Bistro in Petto 13:45 uur;
  • Finish 15:00 uur.

Tempogroepen
Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:00, 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje en een ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen muts of handschoenen – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten
Op de route zijn 7 verzorgingsposten (grofweg elke 5 kilometer), zie onze interactieve routekaart. We bieden verzorgingsposten met water en isotone sportdrank van het merk 266ers. Op een aantal verzorgingsposten bieden we ook cola, bouillon en fruit. Op alle posten is EHBO aanwezig.

Bij iedere verzorgingspost vind je afvalcontainers en afvalemmers. Wanneer je onderweg afval hebt, bewaar dit tot de verzorgingspost of geef het aan de fietser van je pacergroep.

Sfeer
Onderweg staan op diverse plekken muziekbands om je op te peppen.

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers
Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je vlakbij de verzorgingstenten, zie plattegrond). Op het halve marathon-punt staan dixies.

Vertrektijden vanaf Zaltbommel: 10:15 en 10:45

Vertrektijden vanaf Halve Marathon punt: 12:00 en 13:00

Koud weer, warm weer en dan?
Check de weersvoorspelling en houd onze site in de gaten. Bij onverwachte kou zijn warmtefolies voorhanden.  Bij warmte zijn er extra verzorgingsposten met water.

Blessure
Val je uit, enorm balen. Maar we pikken je op en brengen je terug naar Zaltbommel. De verzorgingsposten en EHBO-ers  helpen je verder.  

Veiligheid
De route gaat over openbare wegen en fietspaden die niet verkeersvrij zijn. Op cruciale punten staan verkeersregelaars die je de juiste kant op wijzen en verkeer tegenhouden. Volg altijd de instructies op van de verkeersregelaar. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

Fietsers
Er zijn begeleidende fietsers op het parcours en er mag mee gefietst worden. De fietsers starten bij kilometer 1 (hoek Maarten van Rossumsingel en Steenweg). De fietsers moeten altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen. Het is niet toegestaan dat de fietser dicht op de loper gaat rijden om hem uit de wind te houden. Dat geeft problemen voor de andere lopers.

De verzorging vóór en na de marathon
16 en 17 maart is de Kindertuin, dat mooie plekje op de stadswallen, omgebouwd tot festivalterrein. Hier kan je op zaterdag vanaf 14:00 uur en op zondag tot 9:30 uur jouw startnummer ophalen. Op raceday kan je hier omkleden, kleding afgeven en na afloop douchen. Vanaf de vroege morgen kan je genieten van barista koffie. Na afloop krijg je het unieke Two Rivers biertje en je kunt een lekkere warme hap bestellen. Ontspannen met relaxte livemuziek. Dé perfecte wijze om het evenement op gezellige wijze af te sluiten. En wat een feeërieke lokatie, zo tussen de oude stadswallen. Handig gelegen tussen de parkeerterreinen en de start/finish. Ook voor jouw supporters!

Prijzen
Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de eerste drie finishers in de categorieën Marathon Heren, Marathon Dames en DUO. Prijsuitreiking is zondag om 14:00 uur op het podium bij de finish.

Bereikbaarheid & parkeren
Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto, je kunt gratis parkeren op parkeerterrein Havendijk (Albert Heijn) en Beersteeg.

Bagageafgifte
Je kunt je bagage veilig en droog bewaren, geef deze af in de bagagetent. Aan je startnummer zit een bagagelabel, bevestig dit aan je tas. De afgifte is in de tent in de Kindertuin. Je kunt tot 16:30 je spullen ophalen.

Running sleeves
Overal en altijd herkenbaar, de kleuren van Two Rivers. Dit jaar running sleeves. Voor 16 Euro inbegrepen bij je inschrijving voor de Two Rivers Marathon 2024.

Dat heb je besteld bij de inschrijving. Je haalt je sleeves samen met je inschrijfpakket op bij Stehman Sport 2000 van 8 tot en met 15 maart. De racepacks en sleeves zijn op te halen bij de Two Rivers tenten op 16 maart vanaf 14:00 uur en op 17 maart ‘s ochtends vóór de start.

Foto’s
Er worden professionele foto’s gemaakt die je kosteloos via onze website kunt downloaden. Bij inschrijving heb je al toestemming gegeven dat er foto’s gemaakt worden.

Betalen
We maken gebruik van betaalmuntjes. Deze kan je betalen via Pin, Apple Pay of contant.

Zaterdagavond: Two Rivers menu
Een grote groep hardlopers verblijft de avond voor de marathon al in of vlakbij Zaltbommel, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Op zaterdagavond 16 maart kan je bij restaurant De Verdraagzaamheid in de binnenstad gebruik maken van de Two Rivers Marathon korting. Er is beperkte capaciteit, reserveer tevoren.

Vrijwilligers
Een evenement als deze kan niet zonder een grote groep vrijwilligers. Trots zijn wij dan ook op de mensen die ons ondersteunen! Ze staan bekend om hun warme lach. Wil je ook betrokken zijn bij het evenement maar loop je niet mee? Meld je dan nu aan!

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement
Op de deelname aan de Two Rivers Marathon zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en dit reglement.

Vragen?
Laat het ons weten op info@tworiversmarathon.nl.