#run2rivers #2rivers2022
22 augustus 2021

Informatie 5 en 6 februari 2022

Inschrijving
Het inschrijfpakket bestaat uit een startnummer,  tijdregistratie, pacergroepen, goed ingerichte verzorgingsposten, veel sfeer en muziek langs de route, gratis vervoer voor duo-lopers van en naar het wisselpunt én aan de finish een dikverdiende medaille met twee gratis consumpties (biertje of wat anders). Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober 2021, de inschrijving stopt zodra de limiet van 800 lopers is bereikt.

Inschrijvingvóór 15-11-2021vóór 01-01-2022vóór 20-01-2022
MarathonEUR 40,-EUR 50,-EUR 60,-
Duo Marathon*EUR 27,50,- p.p.EUR 30,- p.p.EUR 35,- p.p.

*) Team bestaat uit 2 personen die tegelijkertijd moeten worden ingeschreven. Zoek dus eerst een maatje voordat je inschrijft.

Goede doel
Ook dit jaar ondersteunen wij Stichting Run4Schools en Stichting Roparun.

Stichting Run4Schools financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika.

Team Brandwijk Bommelerwaard Runners zamelt jaarlijks geld in voor Stichting Roparun en heeft al 20 maal meegedaan met de Roparun.

Route
Start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.

Tijdsplanning Two Rivers weekend

DagTijdOnderdeel
zaterdag 5 feb.15:00-18:00Uitgifte startnummers
zaterdag 5 feb.18:00-20:00Pastaparty
zaterdag 5 feb.20:00-21:30Cabaretvoorstelling Wouter Monden
zondag 6 feb.09:00-10:30Uitgifte startnummers
zondag 6 feb.11:00Start
zondag 6 feb.12:30-13:30Passage halve marathonpunt
zondag 6 feb.13:40-16:00Finish deelnemers
zondag 6 feb.15:00-18:00‘Braai en bier’

Tijdwaarneming/startnummer
Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen.

Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Belangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer.

5 hour cut-off
De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 16:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 13:30 uur;
  • Verzorgingspost 32 km Bistro in Petto 14:45 uur;
  • Finish 16:00 uur.

Tempogroepen
Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje en een ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen muts of handschoenen – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten
Op de route zijn 7 verzorgingsposten (grofweg elke 5 kilometer). We bieden verzorgingsposten met water en sportdrank. Op enkele verzorgingsposten bieden we ook cola, fruit en warme bouillon. De posten op de tweede helft van het parcours zijn voorzien van een verwarmde tent. Op een aantal posten is ook EHBO aanwezig.

Sfeer
Onderweg staan op diverse plekken muziekbands om je op te peppen.

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers
Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je vlakbij de start). Op het halve marathon-punt staat een verwarmde tent zodat je op comfortabele wijze kan wachten totdat je het overneemt van jouw hardloopmaatje.

Bereikbaarheid & parkeren
Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto, parkeren in binnenstad Zaltbommel is op zondag gratis en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Hardloopshirt
De 2022-editie van het Two Rivers Shirt maken we eind september bekend. Je kan dan je shirt bestellen bij inschrijving, vanaf 1 oktober. Je haalt je shirt op bij de Two Rivers expo op zaterdag 5 februari of ‘s ochtends vóór de start.

Braai
Na de marathon wordt de traditionele Braai met het unieke Two Rivers biertje georganiseerd, een BBQ in Zuid-Afrikaanse stijl! Daarnaast wordt een Food Market georganiseerd. Dé perfecte wijze om het evenement op gezellige wijze af te sluiten. Dat doen we in de bekende Sint Maartenskerk – De toren van Zaltbommel. Ook voor jouw supporters! De afgelopen jaren een doorslaand succes.

Accommodatie
De charmante Vestingstad van Zaltbommel, gelegen in het prachtige Rivierenland, is ook een prima plek om iets langer te blijven. Wij bieden een speciaal Two Rivers arrangement in Van der Valk Hotel Zaltbommel (4 sterren) tegen een aantrekkelijk tarief.

Pastaparty en cabaret
Een grote groep hardlopers verblijft de avond voor de marathon al in of vlakbij Zaltbommel, zowel uit Nederland als uit het buitenland. Op zaterdagavond 5 februari vanaf 18:00 uur organiseren we hen maar ook voor de hardlopers uit de regio een pastaparty in de Sint Maartenskerk, ook de plek waar jij je de volgende dag kan omkleden en voorbereiden. Vlakbij, in het theater De Poorterij,  is er een cabaretvoorstelling van Wouter Monden. Wouter is een hele grappige marathonloper en doet de volgende dag zelf ook mee.

Vrijwilligers
Een evenement als deze kan niet zonder een grote groep vrijwilligers. Trots zijn wij dan ook op de mensen die ons ondersteunen! Ze staan bekend om hun warme lach. Wil je ook betrokken zijn bij het evenement maar loop je niet mee? Meld je dan nu nog aan!

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement
Op de deelname aan de Two Rivers Marathon zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en dit reglement.

Vragen?
Laat het ons weten op info@tworiversmarathon.nl.