28 oktober 2015

Informatie Two Rivers Marathon

Datum en locatie
De derde editie van de Two Rivers Marathon vindt plaats op zondag 25 februari 2018. Start en finish zijn in de binnenstad van Zaltbommel. Route loopt door de Bommelerwaard, grotendeels langs de Waal en de Maas.

Inschrijven
Inschrijven voor de derde editie kan vanaf 1 oktober 2017.

Onderdelen
Het evenement kent drie onderdelen. Alledrie over 42,2 kilometer.

1. Marathon individueel;
2. Duo Marathon, 2 personen met wissel op halve marathonpunt;
3. Run-Bike-Run, 3 of 4 personen (1 loper met 2, 3 of 4 fietsers, ongelimiteerd wisselen).

Route
Start en finish op de Boschstraat bij het plein tussen Theater De Poorterij en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. De route bedraagt exact 42,2 km en wordt goed gemarkeerd met op elke kilometer een kilometeraanduiding. Op lastiger punten wordt de route bovendien aangegeven met paaltjes met pijlen, ondersteunt door pijlen op de weg. Het is een ‘even jaar’ dus we lopen de route ‘rechtsom’, net zoals in de eerste editie.

=== Onderstaande informatie betreft de 2017-editie, puur ter info ===

Tijdsplanning

  • 09:30-10:30 Afhalen startnummer aan balie in theater De Poorterij (Nieuwstraat 2, Zaltbommel);
  • 10:55-11:00 Laatste instructie in startvak;
  • 11:00 Startschot door Axel, ultrarunner en ‘Two Oceans veteraan’ uit Kaapstad;
  • 12:30-13:30 Passage halve marathonpunt bij tunnel A2 in Hedel;
  • 14:00-16:00 Finish deelnemers;
  • 15:00-18:00 Braai op plein tussen Theater De Poorterij en Zaltbommelse Stadsbrouwerij;
  • 18:00 Einde.

Tijdwaarneming/startnummer
Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen. Voor de run-bike-run deelnemers wordt alleen de eindtijd per team geregistreerd.
Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Lees hier waaromBelangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer.

Tempogroepen
Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:30, 3:45, 4:00 en 4:15. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen muts of handschoenen – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten
We bieden verzorgingsposten met water en/of sportdrank (van Fitshape) op punten 10 km in Wellseind, 21 km bij A2 in Hedel, 32 km bij Bistro In Petto in Rossum en 37,5 km op Waaldijk Hurwenen nabij Jannestraat (zie routekaart voor exacte punten). Op enkele verzorgingsposten bieden we ook cola en fruit.

Veiligheid
Op de drukkere punten in het parcours worden verkeersregelaars ingezet. Lopers blijven echter zelf verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Het parcours gaat over relatief rustige wegen en dijken maar is niet exclusief beschikbaar voor de deelnemers. Ook auto’s, fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van de wegen en paden. Houd hier rekening mee en geef elkaar de ruimte. Maar zorg met name dat het voor iedere weggebruiker veilig blijft.

Start/finishgebied
De start- en finishlijn staat getrokken op de Boschstraat bij de ingang van het plein tussen Theater De Poorterij en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Het terrein is toegankelijk vanuit De Poorterij en vanaf de Boschstraat aan de achterzijde van De Poorterij. Je herkent de locatie aan het ‘start/finish’ doek. Het startnummer en runningshirt (indien besteld) kun je ophalen aan de balie in De Poorterij.
Voor plattegrond zie ‘indeling start/finishgebied‘.

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers
Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je tussen start/finish en kruising Boschstraat nabij kruising Marten van Rossemsingel/Koningin Wilhelminaweg, zie ook kaartje start/finishgebied). Op het halve marathon-punt wordt gezorgd voor een beschutte plaats zodat lopers op redelijk comfortabele wijze hun eventuele wachttijd kunnen doorbrengen. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar het wisselpunt. Bekijk de aanrijroute naar het halve marathonpunt dan even goed.

Let op! Op wisselpunt lopen de duo-lopers samen over de tijdmat op het halve marathonpunt, hier wordt de eindtijd van de eerste loper en de starttijd van de tweede loper geregistreerd. Loop je het tweede deel zorg dan dat je niet voor de overdracht bij de tijdmat komt (de apparatuur is erg gevoelig afgesteld). We adviseren aan de westzijde van de viaduct op je duo-maatje te wachten (aan zijde Hedel) en samen de laatste 100 meter naar de tijdmat te lopen. Daar kan de eerste loper stoppen en de tweede zijn loop beginnen.

Bereikbaarheid
Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Het openbaar vervoer is bovendien zeker het overwegen waard als je van een lekker biertje na de marathon houdt!
Kom je met de auto, parkeren in binnenstad Zaltbommel is op zondag gratis. We adviseren lopers gebruik te maken van de parkeerplaatsen Omhoeken (1 minuut lopen naar start/finish), Waalkade, Veerweg of Haven (5-10 minuten lopen) of Beersteeg (10 minuten lopen). Ook kan de auto in de straten van de binnenstad worden geparkeerd.
Let op! De Boschstraat is ter hoogte van De Poorterij (tussen Nieuwstraat en Koningin Wilhelminastraat) het grootste deel van de dag afgesloten.

Kleedruimte
Op de eerste verdieping van de Stadsbrouwerij kun je je omkleden. Tijdens de loop kun je je kleding hier achterlaten. Ondanks dat deze ruimte alleen toegankelijk is voor deelnemers is dit wel op eigen risico.

Toiletten
Beschikbaar in de Stadsbrouwerij, De Poorterij en bij de start. Ook is een toilet beschikbaar op het halve marathonpunt.

Massage en douche
In De Poorterij kun je je op de eerste verdieping in de ‘rode kamer’ voor en/of na de marathon gratis laten masseren, lees meer.
Mocht je na de marathon willen douchen, dat kan! Op loopafstand (ongeveer 600 meter) van de finish vind je gymzaal ‘Klipperstraat’, de kleedkamers kunnen na de marathon worden gebruikt om je op te frissen. Kijk hier voor de looproute.

Braai
Na de marathon wordt de traditionele Braai georganiseerd, een BBQ in Zuid-Afrikaanse stijl! Dé perfecte wijze om het evenement op gezellige wijze af te sluiten. Vorig jaar een doorslaand succes.
Kosten EUR10,- per persoon voor een stevig gevuld bord. Je kunt ter plekke betalen!

Vrijwilligers
Een evenement als deze kan niet zonder een grote groep vrijwilligers. Trots zijn wij dan ook op de mensen die ons ondersteunen! Vrijwilligers kunnen hun ‘vrijwilligerspakket’ (met oa shirt, lunch, consumptiebonnen voor drankjes/Braai en ‘organisatie-hesje’) vanaf 8:30 ophalen in de ‘Oranje kamer’ op de eerste verdieping van De Poorterij. Deze ruimte is de gehele dag exclusief voor vrijwilligers toegankelijk, koffie/thee is beschikbaar. De coordinator van je groep stuurt je per mail/app verdere instructies. Vragen? Mail op info@tworiversmarathon.nl.

Reglement
Op de deelname aan de Two Rivers Marathon is bijgaand reglement van toepassing.

Vragen?
Laat het ons weten op info@tworiversmarathon.nl.