TWO RIVERS MARATHON, 25 februari 2018

Two Rivers Marathon

42 kilometer door de Bommelerwaard, tussen Maas en Waal

De Two Rivers Marathon, een marathon door de Bommelerwaard als training voor de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. Op 25 februari 2018 de derde editie! Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2017.

Het start- en finishgebied van de marathon bevindt zich bij de Stadsbrouwerij in de binnenstad van Zaltbommel. Het grootste deel van de route heb je de Maas of Waal aan je zijde. Het evenement kent 3 varianten, alledrie over 42,2 kilometer; de individuele Marathon, de Duo Marathon (2 lopers die allebei een halve marathon lopen met wisseling van de wacht halverwege het parcours) en tenslotte de Run-Bike-Run voor twee, drie of vier personen. Toegankelijk voor hardlopers van alle niveaus, óók als je niet in training bent voor een ultra in Zuid-Afrika.

Gemoedelijk en gezellig. Drinkposten, medailles, pacers, een goed verzorgde en gezellige finish locatie, een exact gemeten parcours én tijdregistratie, in alles wordt voorzien om ervoor te zorgen dat je maximaal kan genieten van deze mooie loop. En belangrijk: we houden het ook in 2018 gemoedelijk en gezellig!

Waarom in februari? Op paaszaterdag wordt in Kaapstad de Two Oceans Marathon gelopen. Een ultra-marathon over 56 kilometer. Jaarlijks reist een aantal Nederlandse lopers af naar Kaapstad voor deze bijzondere marathon. In het trainingsschema van de meeste deelnemers is onder andere een trainingsmarathon opgenomen. Een marathon in een rustig tempo, puur om kilometers in de benen te krijgen. Februari is een perfect moment voor deze trainingsmarathon.

Waarom in de Bommelerwaard? Ed en Marco - de mannen achter 'Hardlopen in Zuid-Afrika' - organiseren jaarlijks een aantal hardloopreizen naar Zuid-Afrika, waaronder de Two Oceans Marathon. Ze maken talloze trainingskilometers door de Bommelerwaard. Hun thuisbasis. Daarom is deze marathon - met een knipoog naar de grote broer de Two Oceans Marathon - omgedoopt tot de Two Rivers Marathon. Daarnaast was het een langgekoesterde wens van een aantal hardlopers in Zaltbommel om een marathon te organiseren in dit mooie stukje Nederland. Twee vliegen in één klap!

Inschrijving 2018. De volgende editie is op zondag 25 februari 2018. Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2017. Zet deze datum in je agenda!

Ga naar informatie

informatie

Informatie over het evenement, inschrijven, deelname-varianten, etc.

Ga naar two rivers marathon

two rivers marathon

Bekijk de statistieken.

Ga naar two oceans marathon

two oceans marathon

Training voor deelname aan ‘grote broer’ in Kaapstad.

Ga naar route

route

Waar raakt de route de Waal, waar de Maas?

Georganiseerd door Hardlopen in Zuid-Afrika

Hardlopen in Zuid-Afrika organiseert hardloop-reizen naar het uiterste zuiden van het Afrikaanse continent. Eind maart 2018 staat een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad op het programma. Om de deelnemers aan deze ultramarathon over 56km goed voorbereid aan de start te laten verschijnen wordt de Two Rivers Marathon georganiseerd. Voor deelnemers aan de reis van Hardlopen in Zuid-Afrika, maar zeker ook voor andere belangstellenden en Two Oceans deelnemers!

logo-hiza-zw

Two Rivers Marathon, Bommelerwaard

Over unieke route tussen Maas en Waal!
Derde editie op 25 februari 2018

Primair ontstaan als trainingsmarathon voor deelnemers aan de reis van 'Hardlopen in Zuid-Afrika' naar de Two Oceans Marathon. Maar inmiddels ook druk bezocht door Nederlandse Comrades-lopers en andere marathon liefhebbers. Dit evenement biedt je een unieke beleving. Gemoedelijk, persoonlijk en gezellig. Dit werd in de eerste twee edities bijzonder door de deelnemers gewaardeerd. En dit gaan we absoluut vasthouden!

Het evenement kent drie varianten (alledrie over 42 kilometer): 1. Marathon individueel, 2. Duo Marathon (op 21km wisselpunt), 3. Marathon Run-Bike-Run (met 2, 3 of 4 personen).

  • met name over dijken

  • Maas & Waal

  • de 56km van de Two Oceans Marathon

  • pure fun!

Hoofdsponsor

Opdrachtgever

Sportsponsor

Opdrachtgever

Sponsoren ‘gold’

Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever

Sponsoren ‘silver’

Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever

Vrienden

Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever Opdrachtgever

Initiatiefnemers

... én gek van hardlopen in Zuid-Afrika!

Ed Kooijman

Marathonloper
Mede-initiatiefnemer van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Finisher van onder andere Two Rivers Marathon en Two Oceans Marathon. Heeft veel andere marathons gelopen, zijn PR staat op 3:09.

Marco van Leeuwen

Marathonloper
Mede-initiatiefnemer van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Heeft meer dan 25 marathons gelopen, waaronder Two Rivers Marathon, Two Oceans Marathon én Comrades Marathon.

Reactie van lopers

uit Two Rivers Marathon

laatste nieuws