TWO RIVERS MARATHON, volgende editie op 12-02-2017

Two Rivers Marathon

42 kilometer door de Bommelerwaard, tussen Maas en Waal

2rivers_logoDe Two Rivers Marathon, een marathon door de Bommelerwaard als training voor de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. In 2016 was de primeur. En het was een groot succes!

Het start- en finishgebied van de marathon bevindt zich bij de Stadsbrouwerij in de binnenstad van Zaltbommel. Het grootste deel van de route heb je de Maas of Waal aan je zijde. Het evenement kent 3 varianten; de hele marathon, de halve marathon in duo’s (met wisseling van de wacht halverwege het parcours) en tenslotte de run-bike-run voor drie of vier personen. Dus voor hardlopers van alle niveaus toegankelijk.

Kleinschalig en gezellig. Het jaar 2016 was een pilot-jaar, met een beperkt aantal deelnemers. Drinkposten, medailles, pacers, een goed voorziene, gezellige finish locatie, in alles was voorzien om ervoor te zorgen dat je maximaal kon genieten van deze mooie loop. Op 12 februari 2017 staat de volgende editie op het programma. En belangrijk: we houden het kleinschalig en gezellig!

Waarom in februari? Op paaszaterdag wordt in Kaapstad de Two Oceans Marathon gelopen. Een ultra-marathon over 56 kilometer. Jaarlijks reist een aantal Nederlandse lopers af naar Kaapstad voor deze bijzondere marathon. In het trainingsschema van de meeste deelnemers is onder andere een trainingsmarathon opgenomen. Een marathon in een rustig tempo, puur om kilometers in de benen te krijgen. Februari is een perfect moment voor deze trainingsmarathon.

Waarom in de Bommelerwaard? Ed en Marco - de mannen achter 'Hardlopen in Zuid-Afrika' - organiseren jaarlijks een reis naar de Two Oceans Marathon. Ze maken jaarlijks talloze trainingskilometers door de Bommelerwaard. Hun thuisbasis. Daarom is deze marathon - met een knipoog naar de grote broer de Two Oceans Marathon - omgedoopt tot de Two Rivers Marathon. Daarnaast was het een langgekoesterde wens van een aantal hardlopers in Zaltbommel om een marathon te organiseren in dit mooie stukje Nederland. Twee vliegen in één klap!

We'll be back. De eerste editie was een succes. De inschrijvingslimiet was in oktober al binnen een paar dagen behaald, dus we hadden een vliegende start. Op de dag zelf heeft zowel een grote groep lopers in voorbereiding op de Two Oceans Marathon deelgenomen als geinteresseerde lopers uit de regio (en zelfs geheel Nederland). Ondanks de stormachtige omstandigheden was de sfeer uitgelaten. Zowel bij lopers, vrijwilligers als het publiek. Het was 'n hele gave dag! Een paar verbeterpunten maar vooral veel positieve feedback. Tot 12 februari 2017. De inschrijving start in het najaar van 2016, hou ons in de gaten!

informatie

Informatie over het evenement, inschrijven, deelname-varianten, etc.

two rivers marathon

Bekijk de statistieken.

two oceans marathon

Training voor deelname aan ‘grote broer’ in Kaapstad.

route

Waar raakt de route de Waal, waar de Maas?

Georganiseerd door Hardlopen in Zuid-Afrika

Hardlopen in Zuid-Afrika organiseert hardloop-reizen naar het uiterste zuiden van het Afrikaanse continent. Eind maart staat een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad op het programma. Om de deelnemers aan deze ultramarathon over 56km goed voorbereid aan de start te laten verschijnen wordt de Two Rivers Marathon georganiseerd. Voor deelnemers aan de reis van Hardlopen in Zuid-Afrika, maar zeker ook voor andere belangstellenden en Two Oceans deelnemers!

logo-hardlopeninzuidafrika

Two Rivers Marathon, Bommelerwaard

Over unieke route tussen Maas en Waal!
Tweede editie op 12 februari 2017

Primair ontstaan als trainingsparcours voor deelnemers aan de reis van 'Hardlopen in Zuid-Afrika' naar de Two Oceans Marathon. Maar natuurlijk ook toegankelijk voor andere marathon liefhebbers. De tweede editie wordt gelimiteerd op 200 deelnemers. 200? Precies, om de kleinschaligheid en gezelligheid te borgen die in 2016 zo werd gewaardeerd.

Het evenement kent drie varianten (alledrie over 42 kilometer): 1. marathon individueel, 2. marathon duo (op 21km wisselpunt), 3. marathon run-bike-run (duo of trio).

 • kilometer

  met name over dijken

 • Rivieren

  Maas & Waal

 • Training voor

  de 56km van de Two Oceans Marathon

 • beleving

  pure fun!

Hoofdsponsor

Locked Safe Holland Inbraak- en brandbeveiliging

Sponsoren

Client Client Client Client

Vrienden

Client Client

Initiatiefnemers

... én gek van hardlopen in Zuid-Afrika!
Uploaded image

Ed Kooijman

Marathonloper
Mede-eigenaar van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Finisher van onder andere Two Rivers Marathon en Two Oceans Marathon. Heeft veel andere marathons gelopen, zijn PR staat op 3:09.
Uploaded image

Marco van Leeuwen

Marathonloper
Mede-eigenaar van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Heeft meer dan 25 marathons gelopen, waaronder Two Rivers Marathon, Two Oceans Marathon én Comrades Marathon.

Reactie van lopers

uit Two Rivers Marathon 2016

laatste nieuws

Meer informatie?

Stuur ons een bericht!