TWO RIVERS MARATHON, 10 februari 2019

'De leukste wintermarathon van Nederland'

De Maas en de Waal vormen het decor van 42 bijzondere kilometers door de Bommelerwaard

De Two Rivers Marathon is een marathon in hartje Nederland. De route gaat door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. Op 10 februari 2019 de vierde editie!

Voorbereiding op het seizoen. 
De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad gelopen wordt. De unieke sfeer van die race proberen we ook naar de Bommelerwaard te brengen. De Two Rivers Marathon is een officiële qualifier voor deze wereldberoemde race.
Maar de Two Rivers is natuurlijk ook een prima gelegenheid om te testen hoe je ervoor staat voor de komende voorjaarsmarathons dichter in de buurt.

Waal en Maas. 
Het start- en finishgebied van de marathon bevindt zich bij de Stadsbrouwerij in de fraaie binnenstad van Zaltbommel. Daartussenin ruim 40 kilometer over de dijken langs de Waal en de Maas. Het grootste deel van de route heb je deze rivieren ook daadwerkelijk aan je zijde.

Drie onderdelen. 
Het evenement kent 3 onderdelen, alledrie over 42,2 kilometer; de individuele Marathon, de Duo-Marathon (2 lopers die allebei een halve marathon lopen met wisseling van de wacht halverwege het parcours) en tenslotte de Run-Bike-Run voor drie of vier personen. Toegankelijk voor hardlopers van alle niveaus, óók als je niet in training bent voor een ultra in Zuid-Afrika of een andere voorjaarsmarathon.

Gemoedelijk en gezellig. 
Drinkposten, medailles, pacers, een goed verzorgde en gezellige finish locatie, een exact gemeten parcours én tijdregistratie, in alles wordt voorzien om ervoor te zorgen dat je maximaal kan genieten van deze mooie loop. En belangrijk: we houden het ook in 2019 gemoedelijk en gezellig. De braai en het biertje aan de finish zijn inmiddels legendarisch!

Waarom in februari? 
De Two Oceans Marathon wordt ieder jaar op Paaszaterdag gelopen. Het is een ultra-marathon over 56 kilometer. Jaarlijks reist een aantal Nederlandse lopers af naar Kaapstad voor deze bijzondere marathon. In het trainingsschema van de meeste deelnemers is onder andere een trainingsmarathon opgenomen. Een marathon in een rustig tempo, puur om kilometers in de benen te krijgen. Februari is een perfect moment voor deze trainingsmarathon, we zitten dan zo’n twee maanden voor de Two Oceans.

Waarom in de Bommelerwaard? 
Ed en Marco, de mannen achter ‘Hardlopen in Zuid-Afrika‘, organiseren jaarlijks een aantal hardloopreizen naar Zuid-Afrika, waaronder de Two Oceans Marathon. Ze maken talloze trainingskilometers door de Bommelerwaard. Hun thuisbasis. Daarom is deze marathon – met een knipoog naar de grote broer de Two Oceans Marathon – omgedoopt tot de Two Rivers Marathon. Daarnaast was het een langgekoesterde wens van een aantal hardlopers in Zaltbommel om een marathon te organiseren in dit mooie stukje Nederland. Twee vliegen in één klap!

Inschrijving 2019. 
De inschrijving start in het najaar van 2018, hou ons in de gaten!

Go to informatie

informatie

Informatie over het evenement, inschrijven, deelname-varianten, etc.

Go to two rivers marathon

two rivers marathon

Bekijk de statistieken.

Go to two oceans marathon

two oceans marathon

Training voor deelname aan ‘grote broer’ in Kaapstad.

Go to route

route

Waar raakt de route de Waal, waar de Maas?

EEN INITIATIEF VAN 42POINT2

Onder diverse brands en concepten vermarkt 42point2 sportbeleving en in het bijzonder de beleving rondom hardlopen. 42point2 organiseert onder andere hardloop-reizen naar het uiterste zuiden van het Afrikaanse continent. Tijdens de Paasdagen staat een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad op het programma. Om de deelnemers aan deze ultramarathon over 56km goed voorbereid aan de start te laten verschijnen wordt de Two Rivers Marathon georganiseerd. Voor deelnemers aan de reis van Hardlopen in Zuid-Afrika, maar zeker ook voor andere Two Oceans deelnemers en belangstellenden!

logo-42pont2

Mede mogelijk gemaakt door

Two Rivers Marathon, Bommelerwaard

'De leukste wintermarathon van Nederland!'
Vierde editie op 10 februari 2019

Primair ontstaan als trainingsmarathon voor deelnemers aan de reis van 'Hardlopen in Zuid-Afrika' naar de Two Oceans Marathon. Inmiddels ook druk bezocht door andere Two Oceans én Comrades-lopers. Maar zeker ook door andere marathon liefhebbers. Dit evenement biedt je een unieke beleving. Gemoedelijk, persoonlijk en gezellig. Dit wordt bijzonder door de deelnemers gewaardeerd. En dit gaan we absoluut vasthouden. De bier en braai na de finish zijn legendarisch!

Het evenement kent drie onderdelen (alledrie over 42 kilometer): 1. Marathon individueel, 2. Duo-Marathon (2 personen, halverwege wisselen), 3. Run-Bike-Run (met 3 of 4 personen).

  • met name over dijken

  • Maas & Waal

  • de 56km van de Two Oceans Marathon

  • pure fun!

Initiatiefnemers

... én gek van hardlopen in Zuid-Afrika!

Ed Kooijman

Marathonloper
Mede-initiatiefnemer van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Finisher van onder andere Two Rivers Marathon en Two Oceans Marathon. Heeft veel andere marathons gelopen, zijn PR staat op 3:09.

Marco van Leeuwen

Marathonloper
Mede-initiatiefnemer van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’. Heeft meer dan 35 marathons gelopen, waaronder Two Rivers Marathon, Two Oceans Marathon én Comrades Marathon.

Reactie van lopers

uit Two Rivers Marathon

Doe ook mee!

laatste nieuws

Meer informatie?

Stuur een bericht naar info@tworiversmarathon.nl